25 februari

Hackade ut en liten stig fram till ridbanan som är hyfsat isfri. Longerade med inspännig första gången på ca ett år. Vilken skillnad det är! Idag orkar han bära sig, min jätteponny! :) han var riktigt fin och lyhörd.


21 februari

Nu är det halt på vägarna igen! Eftersom Jovi inte har skor bak så vågar jag inte gå med honom i halkan. Men snille som jag är så kom jag på att vi kan gå genom hagarna och komma till galoppbanan runt sommarhagen, så det var vad vi gjorde idag. Vi tränade lite intervaller, trav-skritt och trav-galopp. Var noga med att det var jag som bestämde vart vi skulle gå då jag upplevde sist att Jovi tyckte att han kunde svänga lite hur han ville... Men idag var han lydig och vi hade jätteroligt tillsammans! :) Han har lite dålig kondis, så det är nyttigt för honom att intervallträna så här. När vi ridit klart så fick han mumsa hö i boxen och torka, då han var rätt svettig. Under tiden gick jag och hundarna på en liten sväng i skogen. Ronja är halt, tror att hon sträckte sig igår när de lekte, så hon får ta det lite lugnt ett tag fram över.


Bilder från dagens pass

Red idag med kapson och bett. Bara tredje gånge vi gör det och det är lite kepigt tycker jag med alla tyglar..! =)
Måste säga att det gick väldigt bra ändå och mot slutet red jag bara på kapsonen.
Uppsittning..
Blir var mdirekt, av med jackan! Inga problem från hästryggen. (observera moroten..!)
Lite öppnor på långsidorna
Skittjobb på kapsonen
Sen i trav endast med kapsonen
Slut! =) Visst är han fin?!

18 Februari

Idag efter att jag ridit och Viktor fotat (bilder kommer!) så tog vi en skrittrunda i skogen. Viktor satt upp medan jag och hundarna gick med. Så roligt att se sambon rida! Jovi är så snäll mot Viktor.


Mysig skritt i skogen

Idag tog vi en barbackatur i skogen. Var väldigt mysigt! ...men han var ganska spänd och "nervig". Eftersom jag satt barbacka så kände jag varje ryckning och rörelse i ryggen. Men jag fokuserade på min egen andning och att bara försöka ignorera. Han slappnade nog av lite mot slutet. Skrutten. Imorgon och fredag blir det vila.


Härligt vinterväder!

Det är så roligt att vara igång igen! Under helgen har jag ridit fredag och söndag. I fredags red vi på banan, med vita besnskydd. Har insett att jag rider mycket bättre om jag har snygga grejer på. Lite psykologiskt sådär... Men det fungerade, för jäklar va bra det gick! Synd att ingen filmade. Men jag fick beröm av stalltjejerna som frågade om jag bytt ut Jovi?! Neej, han är ju så här snygg! :) tränade öppnor på långsidorna, och det gick riktigt bra i vänster varv, där var han riktigt mellan hand och skänkel och jag satt rakt. Så kul!!

På söndagen red vi ut till galoppbanan, tor lite trav och galopp men Jovi var ute helt med på noterna. Bockade inte, men han tyckte att han skulle vara med och bestämma vart vi skulle gå och i vilket tempo.. Tillslut var jag nöjd och vi skrittade lite över vägen och in på en grusväg där vi inte går så ofta. Då var han plötsligt jättetittig! Brevlådan som vi gått förbi minst 20 gånger var hemsk!! Haha, han steppade runt och ville vända. jag bad honom göra halt och så stod vi där tills han gick med på att gå framåt igen. Unghästar är ju för roliga!


8 februari

Igår när Jack red ut med sällskap av en annan häst så tyckte Jovi att det var lite väl kul. I traven bockade han så mycket att jag höll på att trilla av igen. Som tur var höll jag mig kvar och vi fullföljde rutten utan olyckor. Funderade på om det kunde vara något med sadeln, men det verkar konstigt eftersom han inte beteer sig så på ridbanan. Fick höra att Jovi även är mopsig i hagen mot de andra hästarna så kanske det är någon "tonårsperiod" han går igenom? Nog för att vårt sällskap var lite långsamt men man får faktiskt inte kasta av sin matte!
Tränade halt-godis och det gick bra. En teori var att han behöver SPRINGA av sig. Så idag slog vi slag i saken! Skrittade först två varv runt galoppbanan, sen lät jag honom gå för full växel i säkert fyra varv! Han bockade inte men jäklar vad snabb han är! Häftigt att sitta där uppe som en liten mygga och bara åka med. :) han skötte sig utomordentligt bra! Han blev såklart andfådd och svettig men han kunde efteråt trava lugnt och sedan skritta lugnt på långa tyglar. Jag tror att det var precis vad vi behövde!


1Februari

Idag fyller jag år och Jovis present till mig var en barbacka sväng i skogen. Dumdristigt då han vilat nästan en månad, men jag känner Jovi så väl att jag vet innan vilket humör han är på. Idag var han lugn och hade inga förväntningar på att galoppera eller busa. Så det hela gick bra! Hundarna var med på turen som varade i 20 minuter över stock och sten. Härligt med gnistrande snö och den varma hästen under sig! Till helgen är tanken att rida ett pass till och ett pass från marken. Härligt att vara igång igen!


RSS 2.0