28 Maj

Igår provade vi att tömköra lite. Det gick mycket bra! Mot slutet så kunde jag göra någorlunda serpentiner över ridbanan. Vilket ju är enormt bra på bara 15 minuters träning! Han fick även ha benskydd på sig, han är ju lite känslig med sina ben, så jag täntke att det kunde vara bra att prova och det gick utmärtkt!Idag så gick vi en skogspromenad tillsammans med en annan häst som bara är tre år. Det gick grymt bra! En stor hund, inte min, var med och sprang lös. Och Jovial var inte alls rädd för den. En gång när den sprang precis brevid Jovi så ville han springa efter! haha. Men det fick han ju inte...

Imrogon är det betessläpp på riktig, så då ska han gå ute även nattetid!

23 maj

Igår följde Viktor med till stallet och tog lite bilder. Först ryktade jag Jovial utomhus, och här är en bild på när jag ska sätta pälsglans på honom, det gillar han inte! Han gillar inte heller att få vatten på benen, idag skulle jag svampa av hans leriga hovar i spolspiltan, och det tyckte han var superläskigt. Så vi får ta det pö om pö och träna på det allt eftersom.
Sen tog vi en liten promenad för att äta gräs. Jag tog även med min hund Swanny för fösta gången, nu när Viktor kunde rycka in om det behövdes. Men det gick så bra så, de gick fint på varsin sida om mig!
Efter promenaden fick Jovial gå ut i hagen igen. När jag tittade till honom igen efter att jag mockat så stod han och putsade på en annan häst i hagen! Jag tar med bilden även om jag inte får.. man ser ju inte vilken häst det är.. DEt är kul att se att han börjar bli kompis med de andra!

20 Maj

Nu känns det verkligen som sommar! Idag när jag hämtade honom från hagen var han full av flugor, tur att han har så lång pannlugg så hans ögon skyddas en del. Vi tog bakvägen ut från hagen, så gick vi en sväng runt på utsidan av hagen och betade gräs. Även om det finns en del gräs i hagen så är det inte så mycket, jag hoppas på att de kan få byta hage snart till en mer bevuxen.
För andra gången skulle vi öva på att bli longerad, han har verkligen svårt för att gå så långt ifrån mig och runt i en cirkel. Han förstår inte vitsen med det.. hihi. Första gången var Åsa med i stallet och ledde honom runt mig. Jag röststyrde både henne och Jovi, och han var aningens förvirrad vem han skulle lyssna på, mig eller Åsa. Idag provade jag att longera honom själv och först gick det inte alls, men mot slutet gick det väldigt bra och han bjöd på ett par varv i trav! Jag hade träns med bett på honom för att han skulle fokusera på något annat än att jag var konstig i mitten, och det verkade ge resultat. Vi kör ju väldigt korta pass, han kan inte hålla koncentrationen så länge så det blir bara 5-10 min aktiv träning. Sen står vi mest och gosar eller går runt. Jag hoppas att jag kommer hinna tömköra honom ett par gånger innan betet börjar, eftersom han då ska få vila från mina påhitt.
Inga bilder idag tyvärr, men kanske jag kan få med en nån som kan ta foto med riktig kamera i helgen, min mobil tar så dåliga bilder.

Ännu en dag med fint väder!

Idag fick Jovial prova att ha träns med bett på sig! Det var mycket spännande, han tuggade mycket men verkade inte rädd, orolig eller värst besvärad. Mest nyfiken - som vanligt!
Vi tog grimman över och gick några varv på volten. Efter en stund slappnade han av och slutade tugga och lunkade på bara.
Vi har även stått i spolspiltan och fått infettade hovar, en ny erfarenhet att stå där, men det gick bra det med. Han skrapade lite med frambenet men jag försökte ignorera det och berömma när han stod still.
Det var allt för nu! :)

16 Maj

Igår fick Jovi vila helt från all träning. Vi hade kört hinderbanan två dagar på raken med kanonresultat, så han förtjänade en vilodag i hagen. Jag var bara ute och pussade lite på honom, mockade och la in kvällsmat.
När vi, jag och mamma, skulle hämta honom i hagen idag så såg han lite stel ut i höger bak och ett tag var jag orolig att han var halt. Men han var inte varm eller svullen och när jag ledde honom så gick han rent. Kanske har han sträckt till sig under lek med de andra hästarna. Jag hoppas att det var en synvilla, han var pigg och glad som vanligt och verkade inte ha ont när jag klämde och kände. Men vi tog det ganska lugnt idag för säkerhets skull. Jag hade planerat att klicka in honom idag med klickern, och hade tänkt att göra det i boxen. Så det var vad vi gjorde först.
Han fick ha på sig repgrimman, som är det huvudlag han haft på sig under all träning, jag tänkte att han skulle associera den med träning och lättare kunna förstå vad som förväntas av honom efter hand.
Ett kort pass, tio godisbitar som han fick i krubban en åt gången. I samma ögonblick som han tog godisen i munnen fick han ett klick. Han förstod snabbt att det var min hand som la dit godisen så han försökte tigga. Men jag ignorerade och efter bara ett par repetitioner så förstod han att det var när han tittade i krubban som godis+klick kom! Jag ville inte köra för mycket med honom, så vi nöjde oss där. Får se om jag kör ett pass till imorgon.
Efter det så gick vi bara en liten promenad på ca 100 meter och lät honom mumsa gräs ut med vägen. Han hade på sig repgrimman, ett schabrak och longerjord. Han var jätteduktig när jag satte på och tog av det, inga problem! Jag spände dock inte jorden så hårt.
Mamma tog lite bilder.

13 Maj

Idag gick det så himla bra! En annan tjej i stallet hade satt ut lite hinder i padocken som vi passade på att titta lite närmre på. Och Jovial var väldigt nyfiken och tyckte det var jättekul! Så vi provade nästan alla hindren! Som tur var så hade jag en fotograf med mig, Viktor. Så nu följer lite bilder.
Först fick han hälsa på Ronja och Swanny, de var mer skeptiska än vad Jovi var!
Så till träningen:
Jovi var inte alls rädd eller så, han fattade bara inte riktigt vad jag ville att han skulle göra..
Braaa! Duktig!
Så en paus från den och över på nästa övning.
Titta, inte farligt! Här ligger en godisbit!   ..ok, Jovi går vidare.
Vad var det svåra med detta? hihi
Och så prövar vi rampen igen, nu går det bättre.
Duktig kille!
Han är inte det minsta rädd för spöt, så skönt att bli kliad i pannan med den!
Efter träningspasset var det gott med vatten innan han sprang bort till de andra hästarna!

12 Maj

Även idag var det strålande sol! Och när jag kom till stallet fick jag höra att Jovi hade lekt med en av de andra unghästarna under dagen!
Han kom och mötte mig i hagen idag igen, men hade inte bråttom alls. Jag tog in honom och han fick sin musli och mineraler och åt upp allt. Sedan ryktade jag honom, med hade honom lös nu i boxen och det gick bra. Han gick runt lite, men stod still när jag sa åt honom. Vädret var som sagt jättefint så jag tänkte att vi skulle gå ner i paddocken och ta ett varv runt med repgrimma på. Och det gick jättebra! Han tyckte inte alls att det var läskigt så vi gjorde lite övningar, flytta på honom, backa, gå fram osv. Det gick kanonbra! Efteråt fick han gå ut igen med sina kompisar och han gick raka vägen fram till dem och ställde sig och började mumsa gräs. Så skönt att det verkar funka med de andra hästarna!
Måste kolla in vad polarna gör..

11 Maj

Idag var det strålande väder! Åsa följde med ut till stallet och hälsade på Jovial för första gången. Hon tyckte att han var mäkta vacker, och det är han ju! Vi hämtade honom i hagen, och det är så roligt att se att han känner igen mig redan och kommer och möter mig. Vi borstade honom utomhus eftersom det var så skönt väder, så jag borstade medan Åsa höll honom medan han betade av det saftiga gräset intill stallknuten. Även om det finns gräs i hagen, så är det inte lika långt och frodigt som det här så Jovi åt nöjt. Det var väldig aktivitet i stallet idag, vi kom ut en tid då alla verkade vara där. Så vi stod en stund med Jovial och tittade på medan en häst reds och en annan longerades i paddoken. Jag tänkte att han kunde lära sig något av att studera sina kompisar.. hihi, men han tyckte gräset var roligare. Inga bilder idag heller, min kamera har inga batterier, jag måste fixa det!

8 Maj

Idag regnade det, så vi tog in jovi och masserade honom torr med handukar. Det var mycket uppskattat! Sedan släppte vi ut honom igen och det går så bra med hela flocken! De två andra unghästarna tycker att Jovial är spännande, men flockledaren håller koll på ungdomarna och skyddar Jovi om det blir för bråkigt.
Har tyvärr inte några bilder från idag , eftersom det var så trist väder. Men jag kan bjuda på ett par som mamma tog första dagen, när han fick gå i hagen intill de andra.

Nu är han hemkommen!

Igår kom världens vackraste häst utsmygande från lastbilens ramp! Han var så himla lugn, gick fint upp till stallet och in i sin nya box. Han började äta hö direkt, kissade, drack vatten och hälsade på sin granne!
Utsläppet i morse gick jättebra. Han fick gå i en hage intill flocken, och även om han nog hellre velat gå med de andra så fann han sig snart till rätta och började beta gräs.
Tittut, genom fönstret!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0