30 Mars

Igår gick Jovi, jag och hundarna på en skogspromenad. Det var mysigt, länge sen vi bara var ute och prommenerade. Tränade på att stå still fast jag är en bit bort och sysslar med annat, det har han lite svårt för. Det är ju väldigt praktiskt när man har två hundar med sig ut, som kanske behöver assistans eller nåt. Funderade på att ge Jovi ett hand-tecken för stå still, som att lägga i handbromsen. Provade med att lägga handen och lätt trycka till med fingrarna i pannan, precis i virveln, inte alls så det skulle vara obehaglingt utan bara tydligt. Så det inte går att förväxla med en vanlig klapp eller gos.
Jag gjorde såhär; Vi gick på stigen, jag först, han efter. Jag sa "prrr" och stannade, han stannar. Jag vände mig mot honom, och gjorde tecknet i pannan utan att säga något. backade två steg och stod still och väntade. Försökte vänta så länge som möjligt innan han skulle hinna göra fel, dvs ta ett steg fram. När jag var nöjd sa jag "Jovi kom", och höll ut handen (han har min handflata som target vid inkallning) när han kom fram fick han morot, inte alla gånger mot slutet, att komma till mig är även det en belöning i Jovis ögon.  Visst lyckades vi inte alla gånger, men så är det ju. Han har svårt att stå still om jag inte står brevid, han vill helst sitta i mitt knä.. hihi, nä men nästan.
Är inte heller helt på det klara med om jag skulle tillåta honom att röra huvudet, eller om det är fötterna som är det viktiga. Men jag tror det, fötterna ska vara frysta vid marken, sen får han röra huvudet om han vill.
Min fina häst! <B

Film från idag

Ett litet klipp från idag.. skakigt och inte så bra, men men.. =)

27 Mars

Äntligen lite vår!! Jovi har vilat i flera veckor och det har verkligen varit tråkigt! Men nu, är det vår i luften! Jag sandade en liten gångväg ner till ridbanan, som var smält och tömkörde lite. Jovi var hur pigg som helst och bockade och hade sig, så jag tog av alla linor och lät honom bralla av sig istället. Nu är det VÅR!

13 mars

Halkan gör att Jovi nu har vilat över en vecka, och det lär dröja innan vi kan börja aktivera på riktigt. Jovi har börjat fälla tänder så det passar ganska bra. Som aktivering i hagen, har hästarna passande nog fått aspsly att gnaga på, något som är mycket uppskattat.
Sen blir det tid för gos och Jovis bästa kliställe är på bringan..
Och så mina älskade hundar..

5 Mars

Idag var mamma med ut till stalllet och tittade på när jag red Jovi på banan för andra gången. Det gick så himmla bra och Jovi var enormt duktig! Vi red i 10-15 min, skritt och trav i båda varv. Övade på övergångar och halter. Han är så lyhörd! Provade på lite galopp oxå, men han förstod ingenting först. Men jag väntade ut honom och tillslut fattade han galoppen! =) Bara ett par steg, men iaf. Får inte kräva för mycket, så jag nöjde mig. Mamma fick sitta upp och skritta ett varv hon med. Så häftigt att ha en så bra häst!
Mamma trodde att hon fotade, därför är det ensekunders klipp...
http://www.facebook.com/video/video.php?v=1891651088745

RSS 2.0