31 juli

Idag longerade jag och Åsa, eller jag. Åsa coachade mest. Jovi fick trava lite bommar iförd sadel och det gick mycket bra, själva bomserien. Han var lite bråkig idag vid longeringen och ville inte riktigt gå ut på volten, utan ville mycket hellre komma in till mitten och gosa.
Efter att han travat i båda varven så gav vi oss. Och gjorde lite haltövningar och tillsist fick han gå över presenningen igen, har inte gjort det på ganska långe. Det var inga problem alls. Han tycker den är rätt spännande att gräva i och lyfte den i munnen!

27 Juli

Idag tömkörde jag och Åsa Jovial i skogen. Han var rättt slö, och ville heldre stå och äta lövsly än jobba. Men med lite draghjälp från mig, att jag gick först och Åsa höll i tömmarna, så gick det rätt bra tillslut! Det är rätt bra att tömköra på de slingriga skogsvägarna och utnyttja dem till att träna svängningar på. Han blev lite svettig efter den dryga halvtimmen vi var ute och fick lite mat som belöning.


Sen fick han springa några varv lös i padoken, för att Åsa ville se hur han rör sig nu. Han har ju vuxit en del. Och efter lite övertalning bjöd han på ett par steg med undertramp i traven, men han orkar inte så mycket i den här värmen, med sin dåliga kondis och extrakilon från betet =). Efteråt fick Jovial gå ut i en ny obetad hage tillsammans med de andra hästarna, han såg ut att bli glad och vadade runt i det högra gräset ett tag innan han ställde sig i skuggen och började beta för att bli ännu lite rundare om magen!

20 Juli

I lördags tömkörde jag Jovial i skogen. Vi hade en annan häst i stallet framför oss, som lite draghjälp. Det gick jättebra och jag försökte svänga med tömmarna i kurvorna. Det var egentligen bara två gånger som det blev missförstånd.

Idag tänkte jag att han för första gången skulle få springa lite i padoken med sadel, träns och benskydd. Han var till en början mer intresserad av gräset som växer längst kanterna, men så tog jag fram en fotboll, och det var kul! Han var en blandning mellan förtjusad, rädd, irriterad och road samtigt av bollen. Och gjorde en del bocksprång och fin trav med mycket höga kliv! Jag dribblade bollen lite och sköt iväg den och Jovial sprang runt och var mycket intresserad av bollen. Sadeln var han inte ett dugg bekymrad över, även om stigbyglarna åkte ner och flaxade runt en hel del.
6 Juli

Nu är det länge sen jag uppdaterade bloggen. Dels för att Jovi går ju på bete nu och vi tar det rätt lugnt med träningen, men så för att alla bilder finns i Viktors kamera, som han haft. Men nu har jag fått tag på lite bilder från förra veckan. Vi hade inte tränat alls på nästan 1,5 vecka, utan han hade bara fått gå och såsa i hagen. Jag tror det var nyttigt för honom för OJ vad roligt vi hade!
Först gick vi en ganska lång sväng i skogen iförd sadel, träns och repgrimma. Hundarna var med.
Efter det, så blev han faktiskt lite svettig, så jag spolade av honom i spolspiltan med slangen! Hör och häpna, det läskiga vattnet gick faktiskt riktigt bra!
Sen gick vi ner i paddocken för att leka lite och träna lite frihetsdressyr.
Jovial hittade en gren i ena änden av ridbanan som vi lekte lite med. Dragkamp hade vi tillochmed!
Viktor filmade en hel del också. får se om jag kan klippa ihop de tre klippen och lägga upp det på internet.
Men det går verkligen framåt! Det är härligt att han följer mig så som han gör. Och vill komma fram. När jag börjar springa, springer han. gör jag en tvär halt från trav så stannar han. Han håller min takt i steget, det är häftigt att höra hans steg i gruset och hur takten följer min.
För någon vecka sen när jag bra skulle titta till honom i hagen, så sprang alla hästarna runt. Störda av en grävmaskin på andra sidan av vägen. Jag kommer upp på krönet och ser hela flocken galoppera mot mig, de ser mig och viker av åt höger, alla utom Jovial som med spetsade öron viker av från flocken, saktar av till trav och kommer fram till mig och lägger huvudet i mina armar. Då kan ni tro att jag blev glad!

RSS 2.0