Film, Jovi kommer i hagen


29 januari

Veckan har gått bra för mig på Tovetorp! Hjortarna är duktiga och gör som de ska! =) Men det är tråkigt att inte vara i stallet varje dag, även om det inte gått någon nöd på Jovi. Idag tog vi en liten sväng i skogen, och det var uppskattat! Härligt att se något annat för Jovi! Satt upp, och skrittade en ganska bra bit med lång tyglar. Sen provade jag att säga "prr" och sitta till, och han stannade på fläcken! Det fick man givetvis en sockerbit för!

Nytt täcke, inhandlat idag! Jovi provar, men det åker av igen, han behöver inget täcke nu.

22 Januari

Jovi verkade ok idag! Väldigt glad och pigg. Inte så konstigt eftersom han inte jobbat på snart en vecka. Han kom travandes och mötte mig i hagen, och såg fräsh ut. SKÖNT! Viktor var med och tog lite bilder.
För att han skulle få lite hjärgympa iaf, så körde vi lite klicker med target i boxen. Första gången vi gör det inomhus på det här sättet. Men det gick alla tiders!
Redo!
Tror ni jag får "napp"!? hihi
Jajjemen, en riktig baddare!!
duktig kille som får morot som belöning
Och så tillbaka ut i hagen igen.

21 Januari

Blää måste skriva av mig!

Skulle hänga på en tjej i stallet som skulle bort till en sommarhage och rida. Så jag tänkte gå med henne och ha Jovi i lina och kapson. Men vi kom ca 5 meter utanför stallplan, det var fullkomlig isgata! Och stackars Jovi som inte har några skor druttade på ändan innan jag ens han fatta vad som hände! Och han kom inte upp heller! Så himla läskigt. Jag knäppte honom lös och skulle gå för att hämta sand att sprida ut runt honom, men då reste han sig. 

Gick försiktigt tillbaka till stallet. Klämde och kände, och ledde honom genom hagen, men han verkade inte skadad som tur är. Men vi får se imorgon och på söndag om han kanske blir stel. Det var en rejäl vurpa. =(

Det som var mest obehagligt var att han inte kom upp igen.. och alla tankar! Att han skulle brytit nåt. Assååå faan jag vet inte vad jag skulle göra!! Så obehagligt! Min plutt!
Tacka vet jag sommar!! Min favoritmule!!

18 januari

Idag var det verkligen superhalt ute på vägen! Och lilla Jovi är ju barfota och halkade runt som bara den, eller nej jag trodde han skulle halka runt och bryta benen, men han var duktig. Gick i kanten och tog sig fram försiktigt. När vi kommit in på stigen som leder runt sommarhagen, så satt jag upp barbacka och så fick han bära mig en bit. Vi övade halt - och morot. Och sen fram. Han blev väldigt duktig på att göra snabba halter, när han kopplade att man fick morot! Han provade att stanna själv några gånger, men slutade när han insåg att det inte lönade sig.
På tillbakavägen genade vi genom hagarna, för att slippa gå på hala vägen igen. Jag släppte Jovi lös och han och hundarna traskade på bakom mig. Tänkte att han skulle springa till sina kompisar, men det gjorde han alltså inte!
När vi kom upp till stallet höll de andra hästarna på att få hö, så Jovi fick vara kvar i hagen och äta med de andra undertiden som jag mockade. Sen hämtade jag honom igen, och han blev nog lite förvirrad över att jag tog in honom igen.
Övade lite på att göra ponnyfläta i hans vackra man! Så här ser han ut i det!
Sen fick han gå ut igen till sina vänner! Han kollar in dem..
Men beslutar sig för att stanna och gosa med matte lite..

16 Januari

Idag är det plusgrader och regn! Mamma var med ut till stallet för att kolla in rutinerna ordentligt. Jag börjar mitt examensarbete imorgon, och ska från och med den 24e och sju veckor fram vara stationerad på Tovetorp, Stockholms universitet Zoologiska forskningsstation för att göra experiment på en flock tama Dovhjorts hindar. Arbetet ska handla om Herbivorers födointag med sekundära metabiliter i förhållande till predationstryck.
Alltså på ren svenska: Gräsätares födointag av växter med växtgifter i förhållande till risken att bli tagen av ett rovdjur. Jag kommer hem på fredag eftermiddag och är sen hemma över helgerna, men på vardagarna ska Mamma, Åsa och snälla L, ta hand om min stjärna. Schemat blir så här;
Måndag - L, mockar
Tisdag - Mamma mockar och ev. tar in och borstar och myser
Onsdag - Åsa mockar och aktiverar
Torsdag - Mamma mockar och ev tar in och borstar och myser
Fredag - Bella mockar och myser lite
Lördag - Bella (och ev Åsa) aktiverar
Söndag - Bella aktiverar, klickerträning
Även om helgerna kommer bli intensiva för lilla Jovi, så tror jag det blir bra. Tre dagar i veckan med aktivitet och resten av dagarna så får han skrota i hagen med de andra.
Idag gick vi runt sommarhagen i regnrusket, pulsandes i den tunga blöta snön. Det var superjobbigt! Sen släppte jag honom på ridbanan och körde lite frihetsdressyr medan mamma titta på. Det gick jättebra och Jovi var duktig och pigg. Eftersom det regnade är det hopplöst att få bra bilder så det blev inga.
Får bjuda på en gammal!

11 januari

Tömkörde en liten sväng på ridbanan. Hade grimma som huvudlag. Mitt på ridbanan stod en transport parkerad, och Jovi var väldigt nyfiken på den, vilket resulterade i lite koncentrationssvårigheter. Han hade ganska dålig framåtbjudning, trots grimman. Men han gjorde fina halter och gick på kommandot "fram". Efter ca 10 min så slöppte jag honom lös och körde ett klickepass. Men som sagt, koncentrationen var nån annan stans och han var inte intresserad av morotspellets, sockerbitarna gick bra. hrm. Så vi körde lite freeshaping på med försök till att han skulle backa, men han kopplade inte tyvärr. Bättre lycka nästa gång!

6 Januari

Vilket snöoväder det var idag! Jag, Viktor och Ronja skulle ut och åka långfärdsskidor, men vi kom ju ingen vart i stormen. Så vi åkte till stallet istället och tog in Jovi som fick lite käk och mys.
Han har fått ta det väldigt lugnt nu och har vara strorsat i hagen en vecka. Hoppas på lite bättre väder till helgen så vi kan hitta på något roligt.

1 Januari 2011

Nytt år! Idag räknas min lilla toto som 3 år! Och det firade vi genom att öva upp och avsittning med sadel, och en liten skritt fram och tillbaka på vägen, med halt, framåt, och att svänga och rygga. Mamma var med ut och tog lite bilder med min mobil, så det är ingen vidare kvalité men men..
Det fina julklpappsschabraket som vi fick av mamma på julafton!
Färdiga för "ridtur"
Sitter upp. Jovi är positiv och nyfiken. När jag sitter i sadeln får han en sockerbit om han står still. Satt av och satt upp igen för att repetera.
Gick längst vägen (otrafikerad) ca 20-30 meter, han bryr sig inte om hundarna som springer och busar.
Efteråt gick vi tillbaka till stallet och satt av, promenerade ett varv på ridbanan som var nyplogad och sen gav vi oss för dagen.

RSS 2.0