25 September

Jag vet inte om det var för att det är "FF" i hagen, då de bara är tre stycken, varav två unghästar och en buse till Islänning, eller om det var det disiga och lite blåsiga vädret som gjorde att de var som galna i hagen! De sprang runt och bockade, busade, och hade väldigt kul. Jag gav snabbt upp tanken på att ta upp Jovi till stallet och för att göra något vettigt, utan stod mest och tittade på dessa fantastiska varelser som leker i det fria. Det är sista veckan på betet nu så, det är till att njuta så mycket det går! :)

21 September, i hagen

Umgicks med hästarna i hagen en timme, det är så mysigt att vara med Jovi helt utan krav. Han är så rolig och en riktig gosehäst. När jag kom till hagen så stod Jovi vakt för alla sina kompisar som vilade lite middag.
Som man ser ganska tydligt på bilderna har han fått vita prickar på nosryggen. De uppkom helt plötsligt, utan att han haft sår eller något. Jag tror att det tyvärr är flughuvan som han hade ett par dagar i somras som är boven. Han har bara haft den på sig vid ett tillfälle, i ett par dagar för att han var svullen i ena ögonvrån på grund av flugorna som var där och irriterade. Men det är den enda jag kan komma på. Han har ju inte grimma på sig i hagen och kapsonen har han ju bara haft en handfull gånger och i ca 20-30 minuter åt gången. Hm.
Så här såg det ut då

16 september

Som vanligt möter han oss i hagen..
Vill berätta hur det går i med klickerträningen!
Vi har klickertränat fyra gånger på ca tre veckor och det går väldigt bra! Det är omöjligt att ta en bild samtidigt som han utför trixen, för jag står placerad vid bogen.
Först klickade jag in Jovi genom att ge en godis+klick ca 10 gånger.
Andra gången klickade jag in honom ca tre gånger och sen väntade jag på att han skulle göra något, vad som helst med huvudet. När han gjorde det fick han klick+godis. Han fattade snabbt!
Tredje gången ville jag få honom att föra in huvudet mellan frambenen, och han var helt fast i sitt mönster att föra huvudet åt sidan, så jag fick locka honom med handen. Och efter ett par försök så förstod han.
Fjärde gången var han grym på att föra in huvudet mellan frambenen och jag tänjde lite på klicket och fick vad jag ville ha, han tog i lite extra och böjde på höger framben samtidigt som han körde in huvudet. BINGO! Och sen gjorde han det varje gång!
Kan ni gissa vad slutresultatet ska bli? =)
Igår tömkörde vi och det gick mycket bra! Vi promenerade upp till stora vägen och tittade på trafiken, det var spännande, men han är inte rädd, mest nyfiken.
Det kommer en lastbil, bäst att kolla lite mer noga

Löshoppning

Jag vet inte, känns som att bilderna talar för sig själva.. <B

RSS 2.0