Kickerträning med Maria

På annandagen var min kompis Maria med istallet. Maria är hundinstruktör och profs på klickerträning, och skulle hjälpa mig med Jovi. Vi övade target, alltså följa ett mål, i detta fallet änden på ett dressyrspö. Det gick jättebra och Jovi var superpositiv och glad! Så pass att belöningen (morotspellets) tillslut blev ganska ointrerssanta jämfört med att utföra den roliga övningen.

Först var övningen lätt, när Jovi nosade på smöets ände fick han klick och godis.


Sedan flyttades spöet uppåt och nedåt så han fick aktivt söka spöet och nudda änden för att få klick ocg godis.


Nästa steg var att han skulle följa spöet ett par steg innan kicket kom.


I slutet var övningen svårare då han var tvungen att lyfta huvudet ganska långt för att nå änden på spöet och få sitt klick och godis.


I slutet på sessionen, fick matte ta över. Och det gick ju det med!


Som sista övning vidade jag Maria Jovis bugaträning. Här förmomentet, ena fambenet ska ju in under sedan.

22 December

Det är så mycket snö att det inte är klokt! Det går inte att tömköra varesig på ridbanan eller i skogen, för jag går ju aldeles för sakta när jag pulsar fram! Och dessutom är jag helt svettig efter 5 minuter.. Så Jovi har fått ta det ganska lugnt nu. Men idag gick vi en sväng runt sommarhagen för att hundarna ändå behövde motion. Jovial hade som av en händelse på sig sadel och träns och jag hade hjälm med mig. Och som jag befarade var jag helt slut efter 100 meter i snön, så jag satt upp och lät Jovi bära mig runt hagen. Han var såå duktig och tyckte nog att det var mysigt och spännande. Har inga bilder från dagen att bjuda på tyvärr.
Passar på att önska er alla GOD JUL !!

Luciafirande på grannstallet

Igår hade grannstallet en fin julmarknad och då är det tradition att vårt stall ordnar med Luciatåg. Så fem hästar från vårt stall och en häst från det andra stallet Lussade.
Hästarna var superfina med ljusslingor i manen, en var pepparkaka, en var tärna, tre tomtar och så en Lucia!
Och framför allt Jovial var sååå duktig!! Jag kan inte fatta hur duktig han är, det är otroligt! Han gick så fint med sin konstiga tomtekostym, med bjällror och luva. Det var marschaller och facklor med eld. Jag hade en lykta med levande ljus i handen. Och Jovi var hur cool som helst! Det enda som han reagerade på, det var applåderna efter att jag sjungit "det strålar en stjärna" acapella.  Och applåderna lät lite skumt, eftersom alla hade vantar på sig! =)
Så här såg spektaklet ut;
Sen när vi kom tillbaka till vårt eget stall och skulle ta gruppfoto, då kom Jovi på att han inte ens är 3 år gammal! Och började snurra lite.
Men sen hittade han hur han skulle stå
Gott med hö efter att man varit världens duktigaste hästpojke! =)

1 December

Nu är det riktig vintermånad! Tider går så fort, Jovial har nu varit hos mig i 7 månader! Tiden bara flyger iväg, men när man tänker efter så har vi hunnit med en hel del tillsammans!
I lördags var jag och Åsa i stallet tillsammans, innan vi skulle gå med mamma på Horse show på kvällen. Jag och Åsa tog ut Jovi på en liten tur till sommarhagen. På ditvägen tog vi på honom tolk-sele och en av oss gick bakom och lutade vikten bakåt, och Jovi drog för fulla muggar! Han verkligen tog i! Tror det kommer gå galant att köra in honom, när jag nu ska göra det. =) När vi väl var i hagen, så fick Jovi springa i lina pulsandes i snön i båda varv. Mitt i hagen finns en stock som han fick kliva över.
I går gick jag till samma ställe och vi hade hundarna med oss. På Horse show köpte jag ett bettlöst rep-träns som jag ville testa. Så jag tog på det, och gick bort mot sommarhagen. Efter en bit hoppade jag upp barbacka (jag hade hjälm). Jovi trampade på i snön som om han aldrig gjort annat! Men när vi nådde hagen och skulle vika av åt höger bort från de andra hästarna som stod inom synhåll åt vänster, så vill Jovi inte gå åt höger, som jag ville. Men då hoppade jag av och ledde honom och då var det inga problem! Sen gick vi in genom grinden till hagen och gick genom hagen. Vid stocken som finns på de övre bilderna hoppade jag upp igen och så gick vi tillbaka till stallet. Han blev lite busig först, men jag lugnade honom med rösten och klappade honom och berömde när han stod still och då lugnade han sig. På det hela taget en mycket bra liten ridtur på ca 15 min allt som allt!
Hundarna busar i sommarhagen
Idag longerade jag Jovi på ridbanan och för första gången var han lite inspänd. Han var jätteduktig och fin! Han har verkligen varit jättefin sen kiropraktorn var här och klämde.
Sen undertiden som Jovi åt lite hö i boxen gick jag en sväng med hundarna. Vädret var helt underbart!

RSS 2.0