24 Juli

Länge sen jag uppdaterade nu, men får skylla på att vi vart i italien och nu håller på att flytta. Ska flytta från söder, till bandhagen, men mellanlanda hos mamma i stureby en månad. Jag har iallafall kommit igång med Jovi efter sommarvilan, och har ridit tre gånger. Två gånger på barbacka skritt-tur i skogen tillsammans med en annan häst från stallet och i går red jag på banan, barbacka.  Tycker att det är härligt att rida utan sadel! :)red bara 15 min, men har endå träningsvärk på insidan av låren! Har tre bilder från gårdagen att bjuda på.
Idag tömkörde jag lite och tränade sidvärdsrörelser på banan, det gick väldigt bra! Han har haft lite svårt för det, men nu var han jätteduktig. Jag använde långsidorna och ställde honom utåt, och flyttade bakdelen in från spåret. Och han gjorde det fint i båda varven utan att tappa bjudningen. Vi gjorde övningarna bara i skritt. Imoron blir det vila och på måndag kommer hovslagaren och verkar tassarna, det är behövligt då de vuxit mycket och är slitna i kanterna.  Det var allt för nu!

3 Juli

Hej hej!
I förrgår (den 29 juli) longerade jag Jovi. Han var väldigt i gasen, och innan Viktor började filma så studsade han runt som en vildhäst! haha. Men lite lugnare belv han när Viktor kom fram med kameran.
Här är filmen
Han har bättre galopp i höger varv, men han blev ju lite i gasen av att få trava bommar oxå.
Idag red jag ut en sväng tillsammans med Ronja. Det är så härligt att rida med sin hund. Tyvärr blir Ronja lite nojig och rädd när Jovi blir det, så vid en vattenpöl så beslöt sig Ronja för att hon inte skulle följa med längre, utan satte sig och vänta. Jovi gick över vattenpölen jättefint efter lite tveksamhet, men vi fick fortsätta utan Ronja som alltså parkerat mellan ett par tallar. Målet för ridturen var en "galoppstig" där jag tänkt trava, och den var bara några meter bort. Så vi travade och galopperade lite fram och sen tillbaka, och sen gick vi hem med Ronja. Hon är så knasig min vovve. Ridturen gick på det hela taget jättebra och det är så härligt att rida Jovi! Han börjar bli riktigt fin och snygg att se på!

RSS 2.0