filmklipp

Här är två små filmklipp från när jag och Jovial leker lite. De är från i början av augusti, och jag tycker att vi kommit mycket längre i samspelet nu när jag tränade frihetsdressyr igår om jag jämför med filmklippen. Men varsågoda, hoppas länkarna fungerar!
http://www.facebook.com/home.php?#!/video/video.php?v=10150259753100298
och så nästa klipp från samma tillfälle
http://www.facebook.com/home.php?#!/video/video.php?v=10150259756735298

Filmklipp!!

Ska försöka lägga in två filmklipp från förra veckan.
Jag och Jovi leker "följa john"

22 Augusti

Nu är det ett tag sen jag uppdaterade,det beror mest på att jag inte haft min dator då den vart på lagning hos Håkan.
Jovi har blivit väldigt duktig på tömkörningen tycker jag. Han tar bettet fint och har fin framåtbjudning. Vi har tömkört en gång i veckan sen i mitten på Juli. Härom veckan löshoppade vi och det tyckte Jovi var superkul! Han behöver knappt manas på alls, och han går rakt på hindren utan att behöva ramas in av plastband eller bommar. Han hoppade en liten oxer som låg på 70cm som högst, och hade två hjälpbommar innan. Han rev ett par gånger men verkade inte ta det negativt utan blev mer noga hur högt han lyfte benen. Hade ingen kamera med mig den dagen, då det blir inga bilder från det tyvärr.
Men idag var Viktor med ut till stallet och tog lite bilder.
Först och främst... håll i er nu! Jag har suttit tre gånger på Jovial! =)
På vägen upp från sommarhagen går vi förbi den där stenen som jag visat foton från förut här i bloggen. Vi leker alltid vid stenen en stund. Och förra veckan när jag hade honom i position för uppsittning, så hängde jag över honom. Och han tog ett steg fram. Jag kunde inte hänga kvar, utan hade två alternativ. Antingen att hoppa ner, eller hoppa upp. Så jag hoppade upp! Och det gick såå fint! Han tittade lite på mina ben, men sen ställde han sig och betade. Jag har bara suttit på honom max 1 minut. Men ändå! Så häftigt!  ..och jag vet, grimma, ingen hjälm.. men vadå, ibland måste man "feel the moment!"
Hur som helst. Vi gick en promenad i skogen och dagen till ära fick han ha på sig ett skruttigt gammalt sommartäcke, inte så vackert, men det är ju övning det oxå!
Här bär det av på promenad
Här ska vi gå ner för en liten stenhäll, den var inte så hal, men Jovi lyckades tappa balansen och druttade ner från branten..
Och blev väldigt snopen när han plötsligt låg på marken!
Ojoj, upp igen!
Han skrapade vänster has av sin egen tyngd, men var annars oskadd. Så vi gick vidare.
Han behöver lära sig att balansera sin kropp och parera vid olika underlag, vilket märks när vi går i skogen, han blir lätt snubblig om han är okoncentrerad.
Och så tog vi av täcket för lite posering..
Funderade nu på vad det är för ränder han har över kroppen! Men så kom jag på att det var el-ledningen som skuggar över honom! hahaha
Och så påväg ner till hagen igen
Hihi, sen vet jag inte riktigt vad Viktor håller på med.. men det blev ju roliga bilder.. Viktor kan inget om hästar, men är väldigt glad i djur och vill gärna ha en fin relation till Jovial.
Sen släppte vi ut honom igen till kompisarna!

8 Augusti

Idag var jag och Åsa ute och jobbade med killen i padoken. Jag satte upp en bana som Jovi skulle tömköras igenom. Hade inga större förväntningar på att det skulle gå att få honom att utföra alla hinder i banan. Men det gick över förväntan! Han var mycket duktig! Efter bara fem pass med tömkörning utpytsat på tre månader!
Sen avslutades passet med lite lek och spring!
Stuntals får han korsgalopp och har inte riktigt koll på sina fötter, men ibland får han till det och blir riktigt fin att se på! =)

RSS 2.0