Film


22 Oktober

Nu är det snö och vinter helt plötsligt! Skönt ändå att Jovi anlagt päls redan, så han inte behöver frysa i hagen!

Idag blev det tömkörning för hela slanten och lite bilder togs!
Jag tycker att Jovi är jätteduktig och svänger och följer fint, såå duktig! Men han var lite seg idag, kanske hade de busat i snön heladan och han var lite trött, men vi jobbade en liten stund och han protesterade inte när jag bad om trav.

20 Oktober

Det är verkligen supersvårt att fota samtidigt som man jobbar, och speciellt med mobilkameran som inte är den bästa! Men här kommer lite försök till bilder..
Först en bild från förra veckan, när vi övade upp- och avsittning med sadel och träns, denna gång med hackamoret. Vi övade att göra det på andra ställen än vanligt och det gick väldigt bra! Det är bara andra gången som vi provar detta, och Jovi står helt still och väntar snällt.
Jovi har liiite lite mugg på vänster bak och har haft ett mystiskt litet sår, som blivit lite infekterat på höger bak-kota så har han fått lov att bli tvättad dagligen i spolspiltan. Han är verkligen tålmodig när vi pular och fixar, och tycker att det är helt ok. Ibland är det riktigt skönt med ljummet vatten på benen!
Till sist suddiga bilder från dagens frihetsdressyr. Det är verkligen omöjligt att ta bilder i rörelse med mobilen..
Ska försöka lura ut Viktor att filma när vi tränar nån dag. Men Jovi kan nu vända på komado, förstår kommandot för alla gångarter och halt. Vi har vidareutveckat träningen och har numera två långa piskar, en körpisk och en longerpisk. Den ena betyder rörelse, den andra betyder minska rörelsen (fungerar i princip som en target). Och det är det vi tränar på nu, att utveckla den kommunikationen. Idag övade vi på att minska volten genom att jag höjer körpisken, som betyder minska. Och det gick hyfsat bra! =) Jag belönar när han gör rätt och ignorerar och börjar om när han gör fel, om han inte gör nåt som var ännu bättre än det jag kom på, för då belönar jag det oxå!
Det var allt för nu!

12 Oktober

Nu har hästarna börjat vara inne på nätterna sen drygt två veckor tillbaka. Det går bra, förutom att Jovi inte ville komma in själv på kvällen, utan fick lov att hämtas.. men nu har vi börjat lägga in lite skrammel-gott i krubban varje gång han går in i boxen, och han är såklart läraktig och är nu mer villig att komma in. Hö är inte lika lockande som gräset som fortfarande är grönt i hagarna.. =) Han har börjat sätta päls redan! Kommer bli en riktig björn i år igen.. Men det är bra, så han inte fryser!
Sitter vid Viktors dator och hittade lite bilder som jag inte lagt upp! Här kommer ett par från en skogspromenad som vi tog för ett tag sen;
Här är ett par bilder från när vi är vid stallet bredvid och övar inför tävlingen, Jovi smakar på en kon..
Och går fint upp på en lastpall
Och så en bild från sista dagen i sommarhagen, gräset var väldigt kort där nu, så det var ett uppköp för killarna att komma till vinterhagen med betydligt mer käk!
Han blev även vaccinerad i förra veckan, och det gick smärtfritt. Han märkte knappt att han fick en spruta!

Hästrallyt gick jättebra!

Jovi var jätteduktig på tävlingen och utförde alla moment utan att tveka! Lite förvirrat ibland och lite koncentrationssvårigheter när det var så mycket annat spännande runt om kring. Men Oj vad duktig han var!
Vi vann en rosett för bästa unghäst! :)

1 Oktober

I söndags var vi på gården bredvid och kollade in deras anläggning lite. De ska ha en skojtävling där på söndag. Det är en tävling i olika stationer, där man ska utföra olika moment. Hämta saker, backa, kliva upp på, kasta boll i hink etc. Och man får välja om man sitter på hästen eller leder den. Så vi ska faktiskt prova att vara med!
Så vi gick dit för att kolla läget lite, Han var helt vild och galen ska jag säga! Det blåste, hästar som sprang runt. Han gnäggade i mitt öra så jag höll på att bli döv.. haha. Men vi koncentrerade oss lite på en övning och sen gick vi hem. Sen i mitten på veckan så gick vi dit igen, då vädret var mer fördelaktigt och då gick det myycket bättre! Så jag ser fram emot söndag och se hur det ska gå för oss!

Och idag övade vi upp- och avsittningar med sadel. Det gick hur bra som helst! Jovi stod still helatiden! Sen skrittade vi lite och provade att göra halt några gånger. Han är så himla duktig!

Sista natten ute ikväll. Sen ska de få komma in på nätterna och sommarbetet är slut. Bjöd Jovi på hö idag, och han verkade inte ha något emot att äta det istället för gräs.. nattetid i alla fall, för det är fullt med gräs i vinterhagarna ett bra tag framöver!

 

(Tack sofia, jag missade att det var oktober.. hahaha)


RSS 2.0