14 Juni

Idag hade Jovial sadel på sig för allra första gången! Det gick som vanligt helt galant! Han nosade på den och sen la jag upp den på ryggen. Vi gick en promenad ut till stora vägen och tillbaka. Sen tog vi lite bildbevis i padocken. Här får ni se!
Först när jag kom och skulle hämta honom i hagen så låg han och vilade, så sööt! Jag fick gå fram och gosa med honom utan att han reste sig upp! =)

Vad är det här för makapär?

12 Juni

I onsdags följde min syster med till stallet. Hon tyckte såklart att Jovi var superfin! Vi tog då den skogspromenaden som inte blev av förut. Ronja följde med och sprang lös. Det gick kanonbra! Vi gick en runda i skogen på ca 15 minuter och Jovial var inte rädd en endaste gång. Bara nyfiken och bjöd fint framåt.
Sen har Jovial fått vila i sommarhagen ett par dagar och jag har bara tittat till honom i hagen. Men idag följde mamma med ut och jag tänkte visa henne när jag longerar och jobbar i padocken. Det var mycket som hände runt omkring så han var lite ut fokus. Men mestadels gick det bra.
Nu kommer en bildbomb!
Först backa. När han blir ledd, genom att jag helt sonika backar. Här är han lite seg i reaktionen, jag var inte tydlig nog.
Så jag får förstärka genom att be honom backa med hjälp av en putt på bringan.
Nu ut på volten. Jag tar själv stora kliv med höga knän för att han ska härma mig och trampa på ordentligt.
Här i trav. Jag springer ett par steg med undertramp och han gör likadant. Jag ramar in honom mellan pisken och linan och manar honom att hålla igång. Här tappar han dock fokus från mig en sekund för att titta på vad mamma gör med kameran...
Braaaa killen! Lite gos som belöning. När jag ska göra halt, så gör jag en halt själv genom att böja knäna som att jag stannar och säger "prrrr". Han förstår precis.
Efter lite övning i båda varven kör vi lite lösträning. Jag knäpper av linan från kapsonen.
Han följer mig bra.
Och så snurrar vi ett par varv!
Sen stretchar vi lite. Han tycker inte att det är så svårt längre att lyfta benen, det är ju ganska skönt och avslappnade har han kommit på!
Sen får han lite mat som belöning och så ut i hagen igen! Såå vacker!
Och så gnäggar han och springer till sina hästkompisar!

Och så hopp

Det blev ingen skogspromenad, det stod fullt med får på vägen upp till vår runda, och jag kände inte för  att utmana ödet med hundar och allt. Så vi gick till volten för att leka lite. Satte upp ett litet hoppehinder medan Jovi stod och inspekterade. Sen sprang jag runt lite och hoppade över hindret. Sen övade vi lite kontaktövningar, så att han började följa efter mig, sen gick jag rakt över hindret och han gick efter. Det var ju så lågt att han bara kunde kliva över. Men de fösta gångerna hade han inte alls koll på sina bakben utan rev bommen. Men han bättrade sig. Sen sprang vi runt lite och så hoppade han i både trav och galopp! Supersvårt att ta bilder, men jag försökte iaf. Måste påpeka att jag inte hade någon utrustning med mig ner alls, såsom spö eller lina, utan han var helt lös och var så duktig! .. även om jag inte tror att det blir nån hoppehäst av Jovial! hihi
Först kliva över i skritt. Jag före och Jovi efter.
Sen springa
Skutt 1
Skutt 2
Det här var ju roligt! Efter varje skutt får han ett bockryck och gör fina krumsprång, men det fick jag inte med på bild.
Och så lite bilder på mina vackra hundar på väg att lämna Jovi åter i hagen.
Hej då Jovi, vi ses imorn!

7 Juni

I fredags i stallet så var bara Ronja med. Vi gick och hämtade Jovi i sommarhagen och lekte lite med honom i en annan hage. Ronja var lös hela tiden och de kommer faktiskt riktigt bra överens nu! Lite läskigt är det när Jovi nosar för nära. Men Ronja kan helt avslappnat rulla sig i gräset precis intill Jovial och han blir inte rädd när hon kommer farande med pinnar i munnen, eller skäller för att få uppmärksamhet. Dock har Ronja en liten tendens till att vilja valla Jovi, vilket inte är så konstigt kanske med tanke på att hon är 50% Bordercollie, men det vill jag inte uppmuntra, eftersom det inte blir bra alls när vi ska ut och rida i framtiden!
Här följer en bildserie på mina underbara vänner när de leker med en pinne!
Vad har vi här? En pinne!
Syns inte så bra, men Jovi biter faktiskt i pinnen samtidigt som ronja drar i den!
Det är min pinne! säger Jovi! hihi
Vad gör Ronja nu för spännande? Bäst att kolla!
Hej hej Ronja, vad gör du?
Idag ska vi ta med Jovi ut och gå en promenad i skogen med båda hundarna hade jag tänkt. Får se hur det går!

Sommarbete

Nu får Jovial på bete tillsammans med alla hästarna i flocken. De ser ut att ha det så mysigt i den stora hagen.

Idag fick vi sällskap ut till stallet av mamma, moster och lill-kusin Gottfrid snart två år gammal. Jovi hade inga problem med ett så litet barn som sprang runt och stojade.En sten påväg mot stallet, den kan vi leka lite med!


Jovi tycker att hans matte är lite konstig, men låter henne hålla på..


Ronja vill oxå prova att hoppa upp på stenen. Hundarna börjar mer och mer förstå att Jovial inte är farlig.Alla hästarna i hagen


RSS 2.0