26 November

Nu är det jättemycket snö!
Igår kväll tog vi på reflexer och gick bort till sommarhagen med lina och kapson. Jovi fick springa i snön med höga benlyft! Det var superkul och Jovi var jättepigg och glad! Idag gick jag med hundarna en timmes promenad i skogen och Jovi fick följa med.
Om man gräver lite kan man hitta lite gräs under snön
Jovi vill få lite julstämning och knaprar lite på en gran.
Ronja retar Swanny som inte får vara lös, då hon jagade vilt sist vi gick här..
Ett ganska dåligt försök till gruppbild på mina fantastiska djur!
Ronja tycker att Jovi är läskig när man är så nära..

19 November

Idag tömkörde jag Jovi först en sväng ut till stora vägen och sen lite på ridbanan. Det var ganska hårt, så vi tog det lugnt. Övade på att vända rätt igenom banan och hålla rakt spår, han tenderar att vingla en del utan stöd av kanterna. Det gick hyfsat bra. Sen provade vi lite sidvärdsrörelser, skänkelvikning i halvt igenom och förvänd öppna på rakt spår. Det gick toppen!
Efter passet så tog jag av utrustningen och gjorde lite kontaktövningar och övade "buga". Han är duktig på det nu, måste få nån att fota! Jag lyfter frambenet och hjälper honom med det in under sig, sen tar han godisen i rätt position.
Så här ser det ut.. fast utan spö, jag håller handen längre ner för att visa vägen.

17 November

Idag har Jovi fått besök av en kiropraktor! Det var flera hästar i stallet som skulle få sig en behandling så vi hakade på. Hon klämde, bände och kände och hittade en låsning i si-leden, i bakdelen. Hon kunde även hitta att han var stel i nacken, som hörde samman med låsningen i bak. Annars tyckte hon att Jovi var en fin häst, rörlig. Stelheten var bara i yttre smuskellager, så inget allvarligt och efter att hon fått låsningen i si-leden att släppa så bör det även släppa i nacken.
Hon tyckte vi skulle fortsätta med tömkörning och promenader i skogen, på ojämnt underlag så han får lyfta, balansera och parera. Jag gick en promenad med honom efter behandlingen och jag tyckte han såg väldigt smidig och mjuk ut!

14 November

Idag skittade jag lite barbacka på Jovi i skogen. Det gick jättebra! Så härligt att känna honom under sig!
Vi skittade i ett par minuter upp i skogen, och stod sedan still och tittade på hundarna som sprang och lekte. Där stod vi i ca en minut, sen manade jag på honom igen och skrittade en liten bit till och sen satt jag av och vi promenerade tillbaka.
Efteråt fick Jovi på sig ett nytt täcke, tänkte att det är bra att ha ett att byta med, så han slipper gå med blöta kläder. Egentligen är jag inget stort fan av täcke, men de har ingen stans att komma undan blåst och regn i hagen och när han inte är täckad så fryser han, och det ska han inte behöva!

6 November

Har inte skrittat på Jovi sen i augusti, men idag fick jag feeling och gjorde slag i saken! Viktor var med ut till stallet och kunde dokumentera. vi tog en liten skritt på 30 meter.
När Jovi ska ut i hagen igen passar han nästan alltid på att dricka lite. Idag var det inte mycket vatten kvar. Jovi blir lite irriterad på isen, innan jag fyller på med nytt.


4 November

Igår var det världens regnväder, och eftersom Jovi frös sist det regnade såhär, så fick han ha täcke på sig. Han verkade tycka att det var helt ok. Han var så stilig i sitt guld-bucas!
Idag var vädret bättre. Vi passade på att longera på ridbanan med sadel på. Han var väldigt lyhörd och duktig! Vi övade lite galoppfattningar och använde kortsidan för att upprätthålla balansen, tre-fyra galoppsprång, sen trav igen. Jätteduktig, han börjar förstå vad "Gaaalopp!" betyder.  Svårt att fota samtidigt som man longerar, men jag gjorde ett försök..
Som avslutning fick han vara lite lös och jogga av sig och busa lite!

RSS 2.0