26 April

Idag fyller finaste hästen 3 år!!! Det ska firas med morötter.

25/4 Löshoppning

Idag löshoppades Jovi för första gången i år. Det gick jättebra! Här kommer bilder och ett litet klipp.

Först en liten bild på finaste Ronjan
Jovi kollar in när jag bygger hinder
Sen springer vi tillsammans över bommarna
Och så klippet..

23 Mars

Idag blev det uteritt i solskenet! Det bjöds på härlig galopp och vägvinnande trav. =)

16 mars

Idag fick Jovi ett vårbad! Det var verkligen behövligt, då han var smutsig ända ner på huden efter att ha rullat i den leriga hagen. Marken håller på att torka upp så smått, så jag tänkte att det var dags nu för schampoonering. Jovi var superduktig och lät sig skurbbas!
Efteråt fick han stå i solen och torka och äta hö
Så härligt väder ute!
Swanny lägger sig i skuggan..
När Jovi är nåfgorlunda torr ger vi oss av på en tur, trodde vi. Men vi kom inte långt, det var fällda träd i vägen, så det var bara att vända!
Det fick bli en sväng på ridbanan istället
Sitter av och hämntar "koner" för att öva slalom
Efter övningen, så kör vi lite trav. Han kändes piggare idag än förra veckan. Kanske för att han vet vad han kunde förvänta sig av ridpasset.
Och sen bjuder Jovi på galopp! Härligt!
Efter ridpasset tränar vi spansk skritt.
Efteråt får jovi sitt kraftfoder och får sen gå ut och äta lunch hö tillsammans med sina kompisar i hagen.
Vi går en sväng med hundarna, som rejsar runt på ängarna. Tillslut måste Ronja svalka sig..
Det var allt för idag!

7 April

Det är helt sjukt att det redan är en vecka in i April! Idag tänkte jag rida ut en liten sväng med Jovi och Ronja. Swanny kan jag inte ta med mig längre, då hon stack på vilt sist hon följde med på hästpromenad, så hon får snällt vänta i en box under tiden.
Swanny, som bara har en sak i huvudet just nu, RÅDJUR!
I tisdags skulle vi gå en liten promenad i skogen hade jag tänkt. Men Jovi var så pigg att jag inte ville hålla på att bråka med honom, så jag vände och gick för att släppa honom på ridbanan istället. Och jäklar i min lilla låda, vad han brallade! Han låste upp sig, bockade, sprang runt. Superfin galopp och enormt vacker trav får han när han visar upp sig sådär. Efter att han fått sitt behov av att springa av sig tillgådosett körde vi lite kontaktövningar och tränade inkallning. Jag skickar iväg honom, och när jag säger "jovi kom" så kommer han travandes. När han är framme får han belöning. Han är jätteduktig på det.
Efter det, så gick vi en liten sväng, fast åt andra hållet, mot vägen. Tänkte titta på lite bilar, han har inte gått där sen lucia, så han tyckte det var spännande! Kanske inte främst på grund av bilarna, utan på grund av att ett annats stalls hagar går längst med andra sidan vägen, och det var fullt med främmande hästar att spana på. Så jag gick där med min "hingst" med vårkänslor i hela kroppen, han småtravade och krökte på nacken. Inte så han försökte slita sig, eller vara dum, utan han var bara levnadsglad och nyfiken. Bilarna brydde han sig inte om, det kom ett par bilar och en moped under tiden vi gick där, och då gjorde vi halt medan de passerade.
Hoppas på en mysig skogsrunda med Jovi och Ronja, för imorgon åker jag till Kalmar för kurshelg på en distanskurs som jag läser på linnéuniversitetet, djurskydd heter kursen. Sen direkt på söndag, så åker jag från Kalmar till Skavsta flygplats och sätter mig på ett plan till Italien! Vi ska fira pappa som fyller 60, så hela pappafamiljen (nästan) åker till Italien! Det ska bli mysigt, Åsa tar Jovi på lördag, och mamma tar de andra dagarna, förutom måndag, då snällaste L ska ta hand om Jovi när hovslagaren kommer. Det går nog bra, de är så duktiga, både Jovi och hovslagaren!
Allt för nu!
Inga nya bilder, men bjuder på en sommarbild från betet.

2 Mars

Idag var Viktor med ut och dokumenterade lite när jag red Jovi på banan för andra gången. Det gick jättebra, här får ni se. Red i ca 10 min, sen fick Viktor sitta upp och skritta bort på grusvägen en bit och sen ledde vi honom hem.
När Jovi mötte oss vid grinden var han jättesmutsig! Han hade rullat sig och hade lerstänk långt upp på benen!
Fokus ligger på att han ska bjuda framåt och gå taktmässigt och rakt.
Tycker faktiskt att han gör jättefina halter!
Efteråt, visar jag början på "spansk skritt"
och film. Ursäktar mina uppstickande hälar.. har inte ridit ordentligt på flera år, måste tänka på att aänka dem i fortsättningen.

RSS 2.0