22 Augusti

Nu är det ett tag sen jag uppdaterade,det beror mest på att jag inte haft min dator då den vart på lagning hos Håkan.
Jovi har blivit väldigt duktig på tömkörningen tycker jag. Han tar bettet fint och har fin framåtbjudning. Vi har tömkört en gång i veckan sen i mitten på Juli. Härom veckan löshoppade vi och det tyckte Jovi var superkul! Han behöver knappt manas på alls, och han går rakt på hindren utan att behöva ramas in av plastband eller bommar. Han hoppade en liten oxer som låg på 70cm som högst, och hade två hjälpbommar innan. Han rev ett par gånger men verkade inte ta det negativt utan blev mer noga hur högt han lyfte benen. Hade ingen kamera med mig den dagen, då det blir inga bilder från det tyvärr.
Men idag var Viktor med ut till stallet och tog lite bilder.
Först och främst... håll i er nu! Jag har suttit tre gånger på Jovial! =)
På vägen upp från sommarhagen går vi förbi den där stenen som jag visat foton från förut här i bloggen. Vi leker alltid vid stenen en stund. Och förra veckan när jag hade honom i position för uppsittning, så hängde jag över honom. Och han tog ett steg fram. Jag kunde inte hänga kvar, utan hade två alternativ. Antingen att hoppa ner, eller hoppa upp. Så jag hoppade upp! Och det gick såå fint! Han tittade lite på mina ben, men sen ställde han sig och betade. Jag har bara suttit på honom max 1 minut. Men ändå! Så häftigt!  ..och jag vet, grimma, ingen hjälm.. men vadå, ibland måste man "feel the moment!"
Hur som helst. Vi gick en promenad i skogen och dagen till ära fick han ha på sig ett skruttigt gammalt sommartäcke, inte så vackert, men det är ju övning det oxå!
Här bär det av på promenad
Här ska vi gå ner för en liten stenhäll, den var inte så hal, men Jovi lyckades tappa balansen och druttade ner från branten..
Och blev väldigt snopen när han plötsligt låg på marken!
Ojoj, upp igen!
Han skrapade vänster has av sin egen tyngd, men var annars oskadd. Så vi gick vidare.
Han behöver lära sig att balansera sin kropp och parera vid olika underlag, vilket märks när vi går i skogen, han blir lätt snubblig om han är okoncentrerad.
Och så tog vi av täcket för lite posering..
Funderade nu på vad det är för ränder han har över kroppen! Men så kom jag på att det var el-ledningen som skuggar över honom! hahaha
Och så påväg ner till hagen igen
Hihi, sen vet jag inte riktigt vad Viktor håller på med.. men det blev ju roliga bilder.. Viktor kan inget om hästar, men är väldigt glad i djur och vill gärna ha en fin relation till Jovial.
Sen släppte vi ut honom igen till kompisarna!

Kommentarer
Postat av: Helene

Hoppla hoppla... så nu var det dax! hihi. Coola killen, jag hade också lust flertalet gånger, men får nu bara föreställa mig hur skön han är att sitta på, eller hur! Krama honom från mig.

2010-08-22 @ 22:18:42
Postat av: Sirpa

Fantastiskt vad lugn han är. Och vilka stora framsteg ni gör. Kram mam

2010-08-23 @ 07:00:47
Postat av: Lotta

Rätt inställning Bella ...feel the moment;) Vi ses i stallet!

/Lotta

2010-08-23 @ 09:46:44
Postat av: Maria

Vad fina ni är! Och vad snygg han har blivit, lillkillen! (Gillar Ronja som gör allt för att vara med på bild också).

2010-08-23 @ 20:29:03
URL: http://www.guldhunden.se
Postat av: Bella

Maria: Tack, jag gillar Swannys bildserie när Jovi ramlar!

2010-08-25 @ 10:50:06
Postat av: Helene

Jag gillar allt, förutom när Jovi ramlar och slår sig!

2010-08-29 @ 18:04:40
Postat av: Bella

Självklart var det inte roligt att han ramlade, skrutten. Men idag var han riktigt fin! Vi tömkörde i padoken och gjorde serpentiner, sedan körde vi lite frihetsdressyr och han är riktigt duktig! Jag har ett par filmklipp jag ska försöka kunna visa dig Helene. ska bara se hur jag ska göra.

2010-08-30 @ 21:01:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0