20 Oktober

Det är verkligen supersvårt att fota samtidigt som man jobbar, och speciellt med mobilkameran som inte är den bästa! Men här kommer lite försök till bilder..
Först en bild från förra veckan, när vi övade upp- och avsittning med sadel och träns, denna gång med hackamoret. Vi övade att göra det på andra ställen än vanligt och det gick väldigt bra! Det är bara andra gången som vi provar detta, och Jovi står helt still och väntar snällt.
Jovi har liiite lite mugg på vänster bak och har haft ett mystiskt litet sår, som blivit lite infekterat på höger bak-kota så har han fått lov att bli tvättad dagligen i spolspiltan. Han är verkligen tålmodig när vi pular och fixar, och tycker att det är helt ok. Ibland är det riktigt skönt med ljummet vatten på benen!
Till sist suddiga bilder från dagens frihetsdressyr. Det är verkligen omöjligt att ta bilder i rörelse med mobilen..
Ska försöka lura ut Viktor att filma när vi tränar nån dag. Men Jovi kan nu vända på komado, förstår kommandot för alla gångarter och halt. Vi har vidareutveckat träningen och har numera två långa piskar, en körpisk och en longerpisk. Den ena betyder rörelse, den andra betyder minska rörelsen (fungerar i princip som en target). Och det är det vi tränar på nu, att utveckla den kommunikationen. Idag övade vi på att minska volten genom att jag höjer körpisken, som betyder minska. Och det gick hyfsat bra! =) Jag belönar när han gör rätt och ignorerar och börjar om när han gör fel, om han inte gör nåt som var ännu bättre än det jag kom på, för då belönar jag det oxå!
Det var allt för nu!

Kommentarer
Postat av: Nina

Vad duktiga ni är :-) Vi måste nog komma och hälsa på i stallet nån helg och se er träna lite!!!

2010-10-20 @ 21:32:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0