hihi känd för mina recept!

www.tassartillsverige.net

Nyttigt, klimatsmart och billigt!

Underbart med riktig vår!

Nu är våren här! Blommorna börjar spira och hundarna blir trötta i värmen!

Förra torsdagen var jag och jobbade på hundlekis www.hundlekis.se och tog en bild på mig och alla hundar genom en fönsterruta.Sandras föräldrar har varit och hälsar på Sandra och Jon i USA så då fick jag vara lite Chanti-vakt. Han är verkligen en tokstålle, men har mognat på sig en hel del tycker ja!men lite pajas är han.. här leker han spöke.


så här fick Ronja gå klädd innan såret hade läkt..


Men nu är hon hel och fin på magen, så det är full rulle igen!
I helgen har vi varit i Gustavsberg och grillat hos viktors farmor och passade på att gå en promenad i skogen och låta hundarna bada i en sjö.

Fick inget kort på plasket, men efter såg man ut så här!
Blöt, nöjd och en kotte i munnen!Swanny badade hon med.


Sen gick vi vidare på promenaden


Idag tog vi en sväng hem till mamma för att hämta husses cykel och passade på att vara lite på tomten.

Ronja spanar på de coola svartingarna.


Inte lätt att cykla med tre hundar, varav den ena är liiiite upprymd av händelsen.


Rätt var det var korsade ett Rådjur vägen framför oss och sprang vidare in på en tomt! Tur att Ronja inte är jaktig och att Swanny och Zigge kan förstå att det inte är läge för att jaga när man cyklar!!

Ser ni rådjuret?!


Nu är hundarna trötta! Hej då!

liten uppdatering

Kastreringen gick bra, men det är skönt att läkningen snart är över. Hon har varit riktigt dryg nu. Men idag var Ronja lös i skogen och sprang som en toka! För att få henne att slappna av lättare har vi köpt valeriana, naturläkemedel med lugnande effekt. Och det fungerar riktigt bra, det är ångestdämpande och hjälper henne på ett bra sätt.

Swanny mår toppen och börjar mer och mer uppskatta Ronja, och de leker brottnings-gos lekar på kvällarna. Jag har tenta på måndag, så det är bäst att sätta igång att plugga!

Påsklov

Nu har jag påsklov och det är så jäkla skönt! Att ha tid för att plugga ikapp och jobba klart på det tråkiga register-jobbet jag fått från Stockholmsmässan. Ronja gör framsteg varje dag, min största oro nu är hur jag ska få henne att vara stilla 10 dagar efter morgondagens operation. Det blir till att lära henne alla cirkuskonster som finns och träna hjärngympa. Ikväll ska hon schamponeras och sedan ska hon svälta fram till operationen, skruttan.

Påskhelgen har bjudit på massor av godis och påhälsning hos släkt och vänner, självklart har hundarna följt med. Hos pappa hade Ronja svårt att slappna av, min lillebror William var för stojig och för rolig att leka med. Men hemma hos husses bror Billy och hans sambo jossan kunde hon ligga och vila under middagen. Vi har även varit och hälsat på mammas trädgård och den var rolig! Dessutom så blir Swanny alltid så lycklig när vi kommer dit så de lekte som attan. Mamma var ju desvärre inte hemma, hon är ju i tahiland, men Håkan bjöd på kaffe och bulle, så det var inte fy skam! =)

Vädret har varit kanon hela helgen, så kaninerna har fått skutta ute i hagen, det var mycket uppskattat!Det är varmt och lite läsktigt ute, bäst att gömma sig..
Kan jag inte få smaka lite, på en av dem åtminstone, snälla?? säger Ronja


Ronja i sin nya sele, hon har hittat en boll ute, jättekul!


Igår var vi vid Ågesta och promenerade, kanonmysigt. Hundarna var lyckliga att springa i skogen och både Ronja och Swanny tog ett dopp i Orlången.

Idag var Zigge här för första gången på en vecka, han hade påsklov förra veckan. Man ser ganska tydligt redan här på kortet att Swanny och Zigge gaddar ihop sig och mobbar ut Ronja totalt. Hon får inte vara med och leka, och efter ett tag fick jag gå in och bryta för de tröck ner Ronja på marken och betedde sig som vargar. Men efter lite skäll från matte, så gick det bättre, men då var det ingen som lekte sen istället.Men de kunde gå och nosa tillsammans, lungt och fint.


Zigge bjuder in Ronja till dragkamp. Jag tror det är Swanny som var boven i dramat.


Ronja får avsluta dagens bloggande, Hej så länge!Valpen valpar sig i gräset..


..och leker struts

Våren är här!

Så härligt att solen tittat fram nu ett par dagar!

Lite sena bilder från i torsdags när Zigge och Ronja kampade om en kvist!


Den vita hunden i bakgrunden är en utförtjänt jakthund som fått komma till en familj för att spendera sin pensionsålder hos. Jättefin är hon!


Idag slutade jag ganska sent och tog med min vovvarna till mässans parkering och hoppade lite, det tyckte Ronja var en hitt!Valpen kommer flygande
Åh så tråkigt att behöva vänta på att Swanny ska bajsa klart..


Trött och nöjd.

hundförmedlingen

Nu finns Ronja ute på annons på Hundförmedlingen

http://www.hundformedlingen.se/   under fliken 'hundar i sverige'

Vi får se om det perfekta hemmet dyker upp, eller om hon blir kvar här, huvudsaken är att det blir det bästa för lilla Ronja.

Hundöarna

Igår var vi på hundöarna och det gick bra. Ronja tyckte det var lite väl mycket hundar ett tag och blev jagad av en stor Grand danois-tjej och sprang rakt in i bron, och tyckte sen att det var lite läsktigt. Men vi stannade tills det släppt och hon kunde leka igen. Det var inga problem att ha henne lös på ett så stort område, hon höll sig nära oss och brydde sin inte alls om gässen och änderna i vattnet.

Kompisen oskar är sugen på min ficka.


Ronja vill leka och visar att hon är ung och ofarlig.


Hon är vacker!


Vi träffade Louise, som vi passade en vecka förra våren!
 

Louise hälsar på Ronja


Ronja ignorerar Louise bror Chuck


Fina Oskar


Swanny, Oskar och Ronja går en liten tur. (foto Terhi)


Att busa var tryggast att göra med Swanny som man känner
Men allra bäst är ju såklart vår bebis Swanny

fullt ös medvetslös

Det går kanon med Ronja. Swanny börjar tina lite och de leker fint ute. Inne kan Ronja slappna av mer och mer, vilket är skönt. Däremot äter hon på skor och tofflor, den lilla valpen, så det är bara att plocka undan allt sånt.

Ronja har övat tankeförmågan med "Gogsmart", det var svårt med kul!

Tyvärr har hon inte så stort tålamod utan gav upp efter en liten stund.

Man blir väldigt trött av att tänka..


Ute har hon lärt sig att om man hoppar upp så saker, då får man godis!


Fast att posera en längre stund, det var överkurs!


Om man drar för mycket i koppel, ja då får man en ögla runt magen, vilket sätt!Ronja älskar att vara ute och busa!


Men man kan busa inne oxå, fast man egentligen inte får..Det var allt för nu!


RSS 2.0